Duurzame update: ons boek Eenvoudig duurzaam bouwen is vanaf januari 2021 klaar en te koop voor de liefhebbers via Bol.com. Lees hier meer.

eenvoudig duurzaam bouwen

Waarschijnlijk lees jij ook steeds vaker in de krant of online over de urgentie om duurzaam te leven. Over elektrisch rijden, gasloos bouwen en duurzamer kleding en schoenen inkopen. Of over biologisch eten, de CO2 belasting van nou ja, heel veel. In december 2018 was er veel aandacht op TV door de Klimaatconferentie en tv-programma’s zoals Genaaid, documentaires van Stacey Dooley én het initiatief van de VPRO Future Fashion Pioniers.

Hoe doe je dat: duurzamer leven?

Al was ik redelijk groenbewust, ik deed er verder niets mee dan afval scheiden. Ik ben de afgelopen twee jaar beïnvloed door berichten in de media én uit mijn directe omgeving. Denk dan aan Asselien Broekhuis (vanuit onze samenwerking rondom meer groen op de basisschool), Linda Dijkstra (Bee-Dressed, ecopreneur in duurzame kleding) en mijn nieuwe partner Theo Smidt (ontwerper van nul-op-de-meter huizen, duurzaam bouwen).

Begin bij jezelf!

Daarom besloot ik in december 2018: duurzamer leven begint bij mezelf. Mijn intentie is alleen nog maar duurzaam geproduceerde en gefabriceerde kleding en schoenen te kopen. Waar mogelijk biologisch eten te kopen, duurzaam te rijden en te wonen. Oftewel: duurzame keuzes maken. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Het enige wat ik nu zelf kan doen is … gewoon beginnen, keuzes maken en ervoor gaan. Daarom ben ik met dit blog gestart. Om jou te inspireren en van elkaar te leren. Ga je mee op reis naar een duurzame levensstijl?

Hieronder vind je een video over het item dat de Britse reporter Stacey Dooley maakte over fast fashion.

Stacey Dooley over fast fahion

Blogger

En wie ben ik? Ik ben 56, heet Atty van de Brake, ben moeder van 21-jarige Paco. Hij studeert Communication & Multimediadesign bij Hanze in Groningen. Heb een relatie met Theo Smidt, adviseur duurzaam bouwen. We wonen in Harfsen (bij Deventer) in een energieneutraal huis en rijden elektrisch (auto, scooter en fiets). Als zelfstandig professional adviseer ik over communicatiethema’s en schrijf teksten. Verder ben ik eigenaar en beheerder van Scheiden-in-Zwolle

Disclaimer

De blogs zijn geschreven op persoonlijke titel met als doel om mezelf &  anderen te inspireren om duurzaam te (gaan) leven. Op geen enkele manier heb ik verstand van, kennis over of een (opleidings-)achtergrond in duurzaamheid of het milieu. Oftewel: geen pretenties, ik vertel puur over mijn eigen ervaringen en pogingen om duurzamer te leven.