This post is also available in: English (Engels)

Duurzame kleding kopen in de praktijk

Zoals ik al schreef, had ik twee wensen om duurzame kleding te kopen, een voor de kerst én skikleding. Via de verzamelwebsite met duurzame fashion webshops ProjectCece kwam ik terecht bij een webshop waar ik een mooie jurk zag. Een prachtige kleur (smaragdgroen/zeegroen). Zie hieronder.

lyocell

Jurk van lyocell. Lees hier meer over deze stof. Lyocell wordt onder de merknaam Tencel vermarkt door Lenzing (Oostenrijk). Draagt fijn, voelt als viscose, iets steviger.

Duurzame stoffen

Bij de zoektocht naar duurzame kleding is de keuze voor de stof belangrijk. Milieucentraal heeft een mooi overzicht gemaakt over de impact van je kleding op het milieu. (zie hieronder)

milieucentraal impact stof op milieu
Milieucentraal: impact van kleding op milieu

Duurzame skikleding

Naast de stofkeuze kun je ook kijken naar (eco-) keurmerken. Die helpen natuurlijk, het zijn er wel veel. Dit kost dus tijd om die keurmerken te herkennen. In webshops staan de keurmerken er meestal bij. Duurzame skikleding vinden was een leuke uitdaging. Na online rond zoeken en vragen kwam ik op 2 merken die als de betere duurzame merken bekend staan: Vaude en Picture organic clothing. Vaude verkoopt via hun eigen website, Picture niet. Bij Bever hebben ze wel Vaude outdoorkleding maar niet specifiek voor de wintersport. Helaas had Bever een beperkt assortiment (mijn maat niet) van de Picture skikleding (wel naar 2 winkels geweest: Deventer én Hengelo). Uiteindelijk heb ik via webshop Kater Funsport een ski-jack, skibroek en handschoenen gekocht van Picture. En thermoshirts van Vaude via hun eigen website. Ben blij met de aankopen. Het ziet er hip uit, duurzaam geproduceerd en het gaat ongetwijfeld heel lang mee. Aan mij de schone taak om er niet uit te groeien.

Tips om slimmer en duurzamer in te kopen

Milieucentraal heeft een handig lijstje om slimmer en duurzamer kleding in te kopen, klik hier voor deze praktische tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *