Van 4 t/m 13 oktober 2019 is de Dutch Sustainable Fashion Week. In veel steden wordt daar uitgebreide aandacht aan besteed. Zoals bij mij in de regio in Zwolle en Deventer.

Activiteiten Zwolle #dsfw

In Zwolle wordt o.a. een Klerenzooi festival georganiseerd op 12 oktober.

Informatie over het Klerenzooi festival, locatie Nieuwe Markt in Zwolle:

“Zin in een gratis festival met food, drinks, muziek én de wereld een beetje mooier maken samen? Kom dan 12 oktober 2019 naar KLERENZOOI in de binnenstad! Laten we met z’n allen de mode industrie een beetje opruimen in de binnenstad van Zwolle! De Closet Sale is onderdeel van het festival KLERENZOOI. Naast de Closet Sale (kraam huren? zie hieronder) is er een not your regular fashion show in samenwerking met verschillende ondernemers. Daarnaast is er een sweatshop waarin 20 studenten 12 uur lang scrunchies gaan naaien, een nabootsing van fabrieken in Bangladesh. En een repair café waar je je kleding kan laten (ver)maken.

Inschrijven en tickets voor het huren van een plek op de closet sale tijdens KLERENZOOI festival staan nu online. Laten we met z’n allen de mode industrie een beetje opruimen, struin je kast door, selecteer de items die je niet meer draagt, maar nog wel verkoopbaar zijn en let’s clean up & resell. Je kunt je kraampje delen met je buurvrouw/nichtje/vriendin/moeder of eigen onderneming!✨ Jouw kraampje is JOUW toko, dus versier deze met je meest creatieve uitspatting en maak hem de allerleukste van het plein!”

Activiteiten Deventer #dsfw

Initiatiefnemer Jorien Vermeer organiseert tijdens deze #dsfw veel activiteiten rondom slow fashion in Deventer.

Er is heel veel te doen tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in Deventer. Denk aan film, docu, expo, lezing, kledingswap, duurzame shoppingroute, kledingreparatie, brei-inn, stylingsessies, lees via de Facebook pagina van de #dsfw Deventer wanneer, waar en hoe laat de activiteiten gepland zijn.


2 Comments

  1. Pingback: Dutch Sustainable Fashion Week | Bee-Dressed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *