Dit museum heeft de Green Key Goud en ligt in Werkendam, diep de Biesbosch in. Lees hier het artikel over hun groene weg.

Nominaties gebouw

Het gebouw is in januari 2016 genomineerd voor Gebouw van het Jaar 2016 door ArchDaily. Dat is één van de bekendste architectuurwebsites ter wereld. Klik hier voor meer informatie.

In april 2016 viel het gebouw maar liefst drie keer in de prijzen bij de Architizer Awards 2016. In zowel de categorie museum als de in categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs.

Daarnaast werd in 2016 de ‘Idea-tops Award’ in de categorie: Green Architecture gewonnen. In 2017 behoorde SMV met het ontwerp van dit gebouw tot de laatste vier genomineerde architecten voor de Abe Bonnema Prijs.

Biesbosch MuseumEilandh

Wat is er te zien en te doen?

Er is een tentoonstelling/expositie over de Biesbosch, een restaurant, een prachtig gebouw, je kunt er rondvaarten maken, de Biesbosch-beleving ervaren, wandelen, fietsen, kinderfeestjes vieren, trouwen….. klik hier voor alle opties.

Roots Vogelfestival

Op 14 september 2019 organiseert Roots samen met Staatsbosbeheer het Roots Vogelfestival. Ontdek de Biesbosch via allerlei excursies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *