Kruiden verbouwen bij biologische boeren, maak van deze kruiden thee en verkoop ze per post. Deze sympathieke actie en startup zag ik vandaag via LinkedIn. Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt zijn op zoek gegaan naar manieren hoe we Nederlandse biodiversiteit kunnen stimuleren, geïnspireerd op de visie van Commonland.

ptthee is het resultaat.

ptthee, hoezo?

Ken je die ouderwetse rode brievenbussen nog? Daar stond ‘ptt post’ op. Zij bedachten een Nederlands concept voor thee per post. Vandaar de naam ptthee, uit te spreken als PTT.

Ze willen laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel goed samengaan. Ze zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Daar wordt de aarde beter van. Nu zijn we de aarde nog steeds aan het uitputten.

ptthee, kruidenthee made in Holland

Hoe werkt het?

Daan en Matthijs zaaien kruiden en bloemen op stukjes land bij biologische boeren. Hier hebben de bijen en vogels profijt van. Van de kruiden wordt thee gemaakt, van de opbrengsten krijgt de boer een deel. De kruidenthee wordt verkocht. Deze kun je hier bestellen.

Impactactie

Ze hebben een leuke impactactie bedacht. Wordt ambassadeur en voor iedereen die meedoet, zaaien zij één vierkante meter in met bloemen en kruiden.

Zo werkt het:

1. Meld je aan, en voila: één extra vierkante meter bloemen en kruiden wordt namens jou ingezaaid

2. Vervolgens krijg je een persoonlijke link die je kunt delen in jouw netwerk

3. Voor iedereen die via jou ook meedoet, zaaien wij weer één extra vierkante meter met kruiden en bloemen in

4. Hoe meer mensen je aandraagt, hoe groter de kans dat je wint!

5. Zo maken we samen de ?blij

Samenwerking Wij.land

The boys werken samen met stichting Wij.land. Wij.land zet zich in voor een landschap dat vier ‘winsten’ genereert: winst voor de natuur, economische winst, sociale winst en inspiratie. Door samen te werken met Wij.land combineren ze het beste van twee werelden: Wij.land weet alles over ecologie en landbouw en heeft een groot netwerk van boeren.

In het onderstaande filmpje leer je meer over die visie van Wij.land:

Dus ecowinkels, ecohoreca, conceptstores, eat your heart out: ptthee is here to stay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *