Kick-off Project365

Mijn goede voornemen voor 2019: Project365, oftewel een jaar bloggen. Met jullie lezers de ervaringen tijdens mijn persoonlijke queeste delen. En dit is: Op weg naar een duurzame levensstijl. Hoezo? Twee argumenten. De ene is dat ik het bloggen op persoonlijke titel mis. Dus: met enige humor en luchtigheid mijn private waarnemingen delen. Met mijn ondernemerspet op is dit niet altijd handig. De andere reden is dat ik merkte, geïnspireerd door diverse mensen om me heen en een groeiend bewustzijn over ‘groen’ en ‘duurzaamheid’, dat verandering eigenlijk alleen bij mezelf kan beginnen. 

      There is no Planet B

Een paar inspirators die bijdroegen aan mijn groeiende groene bewustzijn wil ik graag credits geven. Samen met Asselien, natuurlijk ontwerper en partner in crime om basisschoolleerlingen in de Provincie Overijssel meer groenbewustzijn mee te geven, schreven we na ons uitgebreide onderzoek een advies met als titel: There is no Planet B. Geen enkele partij, noch groen, noch van gemeente Zwolle of Provincie Overijssel, was hierin geïnteresseerd. Leek het. En toch kwam een groene onderzoeksgroep onder leiding van ROVA uiteindelijk met hetzelfde advies in de media. Tja, als je de wegen in (subsidie)land onvoldoende kent, dan oogst je zelden. Toch heeft deze onderzoekservaring het groene vuurtje bij me aangewakkerd. 

Zo groen was ik nooit

Ik kom niet bepaald uit een groen nest. Zeker niet politiek gezien. Wel trok ik al jong met vader en zus(sen) de natuur in. Mijn ouders zijn opgegroeid op een boerderij (Nunspeet), het boerenleven trok mij nooit. Wel heb en had ik groene (linkse) sympathieën. Vriendin Linda Dijkstra, als ecopreneur Bee-Dressed, zet zich al jaren in voor een verandering van mindset wat betreft het duurzaam aanschaffen van kleding. Ook zij inspireerde me tot deze stap. Mijn partner, die overigens nog niet helemaal over stag is qua duurzaam kleding inkopen, heeft wel kennis en inspiratie over het energieneutraal bouwen in mijn bestaan gebracht.

duurzame dame

Op weg naar een duurzame levensstijl

Toen ik besloot om concrete stappen te gaan zetten vanuit de duurzame gedachte om zelf iets te doen aan de opwarming van de aarde in plaats van te wachten op de Klimaatconferentie, bleek dat deze weg vol uitdagingen is. Daarom leek het me leuk om over mijn pogingen om een duurzame dame te worden te bloggen. Mijn belofte is dan ook: Project365, 1 keer per week bloggen over mijn ervaringen. Mijn blogs raken verschillende thema’s aan spelend binnen een duurzame levensstijl: wonen, fashion, mobiliteit en eten. Reacties en tips zijn van harte welkom.

4 Comments

  1. Dank Atty! Bij mij groeit mijn liefde voor natuur elke dag, dat gaat vanzelf. De mogelijkheden van de natuur vind ik inspirerend en roepen steeds vaker verwondering bij mij op. Elke stap richting groenbewustzijn is er één. Elke hart wat groen kleurt is er één. Ons project was een energieke ontdekkingsreis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *