Een paar initiatieven die voorbij kwamen de laatste week wil ik graag met je delen: de Flextrash en sociale wijkinitiatieven in Groningen & Zwolle.

Flextrash

De Coverbag van Flextrash is een handige prullenbak gemaakt van gerecyclde plastic flessen. Deze is verkrijgbaar in verschillende maten (inhoud), met flexibele sluitingen (maak je keuze waarvoor je deze wilt gebruiken), in kleuren én wasbaar in de wasmachine. Flextrash biedt het allemaal. Qua inhoud is de keuze van 3, 5 of 9 liter. De flexibele prullenbak is handig voor in de auto, de boot, de tafel, de muur, etc. en heeft daarvoor speciale clips. Lees hun verhaal en bekijk de opties. De Flextrash prullenbak (en bio trashbags gemaakt van PLA, mais of suikerriet) zijn te koop via hun webshop en via diverse winkels.

Groningse sociale wijkinitiatieven

Op Twitter kwam het bericht over mooie sociale wijkinitiatieven in Groningen voorbij via de site stadclickt.nl.

Lees hier meer over:

  • de sociale koelkast
  • buurtbewoners die samen schoonmaken
  • de gereedschapskist
  • netwerkclubs voor ‘eenzame’ zzp’ers
  • een silly-walk-zebra (mijn favoriet, zie ook video hieronder)

50 tinten groen Assendorp (Zwolle)

In Zwolle is de wijk Assendorp druk bezig met verduurzamen door gezamenlijk thema’s aan te pakken. Volg hier 50 tinten groen in Assendorp op Facebook.

Ze zijn o.a. bezig met energie besparen, duurzame opwek en vergroenen. Ik schreef hier al eerder over, lees dit bericht nog eens. Op 25 juni is er bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst over vloerisolatie in het Dominicanenklooster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *